Inbrott i fiskehoddan

oktober 3, 2017

Mitt personliga liv

Kommentarer inaktiverade för Inbrott i fiskehoddan


Jag är så fruktansvärt förbannad och ledsen. I förrgår hade vi inbrott i fiskehoddan och tjuven/tjuvarna fick med sig massor av dyr utrustning som det tagit mig år att samla på mig. Allt från spön till krokar och vadarbyxor. Jag hade bara ett hänglås på hoddan och inget var försäkrat, men det kunde man väl aldrig ha trott, att någon skulle bryta sig in och stjäla ens prylar!? Det känns helt sinnessjukt.

Fotograferar aktivitet

Nu har jag i alla fall skaffat ett ordentligt lås, samt en åtelkamera som fotograferar hoddan när den registrerar rörelser. Bilderna skickas sedan till mig på direkten. Nu nästan hoppas jag på att idioterna som stal mina grejer ska göra ett nytt försök så att jag får reda på vem det var, och kanske får några av grejerna tillbaka.

Goda erfarenheter

Jag har själv jobbat i sjöräddningen tidigare så jag vet vad en bra kamera eller kikare kan göra. Vi har mången gång gjort skillnad mellan liv och död med hjälp av en värmekamera. Med en värmekikare kan man se sin närmiljö nästan lika bra som i dagsljus, även när det är helt beckmörkt runt omkring en. Det är fantastiskt spännande.

Så nu är det dags att testa vad åtelkameran kan göra för underverk. Att den är kopplad till mobilen känns väldigt modernt. Man kan ha kontroll över vad som sker även när man själv inte kan närvara.