Kategori: Fiske


Snygga lampor som båt belysning

augusti 12, 2017

Fiske

Kommentarer inaktiverade för Snygga lampor som båt belysning


båt belysning

Idag behövde jag hitta nya lampor till min lilla båt men har skjutit upp dessa planer av ekonomiska skäl, men när sommaren snart lider mot sitt slut så tänkte jag att det kanske vore bra att få det gjort. Jag har en relativt liten båt, en Nimbus 22 DC Exclusive och vill naturligt hitta en lampa som passar skrovet. Efter att jag letat runt i diverse butiker utan någon egentlig framgång så hittade jag en riktig snygg lampa hos Ljusgiganten i vit färg. Det finns många butiker som säljer båt belysning men i detta fall var jag ute efter något mer specifikt vilket gjorde det mer komplicerat. Jag valde en Blacktips Marine som uppfyller högsta tänkbara kapslingsklassen, vilket är IP69K. Jag behöver alltså inte oroa mig för att lampan ska släppa in fukt eller vatten som en del båt lampor. Jag har tidigare köpt billiga lampor hos Jula som fallerat efter bara några månader. Tålamodet har alltså börjat tryta och nu var det dags att handla ordentlig båt belysning.

Ljusstyrkan som mäts i lumen är också viktigt och var en viktig faktor när jag valde Vision X. Lampan har en låg effektförbrukning på bara 35W och avger 4000 lumen. Jag har tidigare haft 60W lampor som inte ens presterat i närheten av denna båt lampa. Jag valde en ganska smal ljusbild på 25 grader då det är viktigt att upptäcka faror i ett tidigt skede. Och slutligen så var garantin rätt imponerande, för vem säger nej till en garantitid på 5,5 år? Inte jag i alla fall.

Att fiska är verkligen livet

juli 15, 2017

Fiske

Kommentarer inaktiverade för Att fiska är verkligen livet


Få saker i mitt liv är så speciellt och roligt som att fiska. Det ger liksom mening med livet hur dumt det än låter. Att befinna sig ute tills sjöss är en väldigt speciell känsla som många aldrig får uppleva tyvärr. Att sitta där vid solnedgången och vänta tålmodigt på att få napp är mental rehab för mig i mitt annars väldigt stressiga liv. Få videoklipp beskriver denna känsla lika bra som följande klipp:

 

Jag kommer att skriva många inlägg framöver som både är relaterade till fiske men också mitt personliga liv. Tack för att ni följer mig!